ГМ салат і мізуна виявляють антибактеріальну активність проти E. coli

Матеріал з ІКБГІ
(відмінності між версіями)
Перейти до: навігація, пошук
(Джерела)
(Джерела)
Рядок 12: Рядок 12:
 
==Джерела==
 
==Джерела==
 
* [https://www.isaaa.org/kc/cropbiotechupdate/article/default.asp?ID=20461&fbclid=IwAR1oydsIK3COubntRuCIlAZHnis-fio9qDpIZPKbJJ7QI-cnY_0DvUlvWMY_aem_Ab_atHwnoFmWPOU5RvR-FqKX6eU6cl6kTGQeUUfmbe7ekxyKjyERky4Ds3otTFZatF0 GM Lettuce and Mizuna Show Antibacterial Activity Against E. Coli] '''BIOTECH UPDATES''' від ''ISAAA Inc.'', October 11, 2023
 
* [https://www.isaaa.org/kc/cropbiotechupdate/article/default.asp?ID=20461&fbclid=IwAR1oydsIK3COubntRuCIlAZHnis-fio9qDpIZPKbJJ7QI-cnY_0DvUlvWMY_aem_Ab_atHwnoFmWPOU5RvR-FqKX6eU6cl6kTGQeUUfmbe7ekxyKjyERky4Ds3otTFZatF0 GM Lettuce and Mizuna Show Antibacterial Activity Against E. Coli] '''BIOTECH UPDATES''' від ''ISAAA Inc.'', October 11, 2023
 +
 +
 +
 +
[[Category:Інститут у ЗМІ]]

Версія за 16:15, 23 жовтня 2023

BIOTECH UPDATES ISAAA Inc. 2023.jpg

GM Lettuce and Mizuna Show Antibacterial Activity Against E. Coli October 11, 2023

Дослідники з Національної академії наук України та Nomad Bioscience GmbH (Німеччина) створили генетично модифікований (ГМ) салат (Lactuca sativa L.) та мізуну (Brassica rapa subsp. nipposinica var. laciniata), які стабільно експресують коліцин М (ColM), неантибіотичний протимікробний білок, знайдений у деяких штамах Escherichia coli (E. coli).

Кишкова паличка вже давно є поширеною причиною харчових захворювань, що призводять до низки хвороб, а в деяких випадках і до смерті. Листові зелені овочі, такі як салат і мізуна, є поширеними джерелами інфекцій кишкової палички, якщо вони заражені. Отже, дослідники створили трансгенні рослини шляхом опосередкованої Agrobacterium трансформації вектором, що містить ген ColM.

Результати дослідження показали, що антибактеріальна активність трансгенних рослин зберігається в поколіннях ГМ салату та мізуни, що несуть ген ColM. Це дослідження прискорює розробку ГМ-рослин, які мають антибактеріальні властивості для боротьби з бактеріальними інфекціями в їжі.

Джерела

Особисті інструменти
Простори назв

Варіанти
Дії
 
   
Інструменти