Наш колишній співробітник Дмитро Євтушенко керує дослідженнями картоплі в університеті Летбридж (Альберта, Канада) / 2018
Рядок 1: | Рядок 1: | ||
+ | [[Image:2018 Dr. Dmytro Yevtushenko, the University of Lethbridge’s Research Chair in Potato Science.jpg|right|Д-р Дмитро Євтушенко, керівник досліджень в галузі картопляних наук в університеті Летбридж, зі своїми учнями та партнерами з місцевої промисловості]] | ||
Університет Летбридж робить унікальний внесок у західно-канадську економіку шляхом інноваційних досліджень. Працюючи в тісному контакті з лідерами галузі, університет допомагає Канаді стати світовим лідером у стабільному виробництві безпечної та поживної їжі, від ферми до столу. | Університет Летбридж робить унікальний внесок у західно-канадську економіку шляхом інноваційних досліджень. Працюючи в тісному контакті з лідерами галузі, університет допомагає Канаді стати світовим лідером у стабільному виробництві безпечної та поживної їжі, від ферми до столу. |
Версія за 16:50, 31 жовтня 2018
Університет Летбридж робить унікальний внесок у західно-канадську економіку шляхом інноваційних досліджень. Працюючи в тісному контакті з лідерами галузі, університет допомагає Канаді стати світовим лідером у стабільному виробництві безпечної та поживної їжі, від ферми до столу.
…
У 2016 році університет Летбридж призначив д-ра Дмитра Євтушенка науковим керівником в галузі картопляних наук, нова посада фінансується консорціумом асоціацій та партнерами з виробництва. Картопляне господарство Альберти – це індустрія в 1 млрд. доларів. Вона Є третьої за величиною в Канаді серед виробника картоплі. В провінції, де тепле літо та холодна зима, що знищує хвороби, - ідеальні умови для вирощування майже 200 сортів цієї культури.
«Індустрія картоплі в Альберті здорова,» - каже Євтушенко, вказуючи на захоплення молоді безмежним потенціалом аграрної кар'єри. "В Альберті є багато молодих фермерів, що вирощують картоплю, в той час, як у всьому світі небагато молодих людей вибирають сільське господарство собі за професію. Я бачу 20-, 30-літніх фермерів, що пов’язують своє майбутнє із картоплею».